Mogotel se pregătește să intre pe piața din Republica Moldova

Compania hotelieră, letonă Mogotel Hotel Group continuă să se extindă dincolo de regiunea sa, după ce a intrat recent pe piețele germane, poloneze, maghiare, slovene și slovace.

Grupul a angajat deja un director de dezvoltare pentru România și Republica Moldova cu scopul de a avea o prezență în aceste două țări. Acesta a fost Robert Esanu, care a lucrat anterior la București ca director general al companiei lituaniene Apex Alliance. În numele grupului, acesta și-a anunțat intenția de a intra pe piața din România în acest an.

Grupul Mogotel lucrează cu cei mai mari furnizori de francize din industria hotelieră, cum ar fi Accor, Wyndham, Hilton, Marriott, IHG, Choice Hotels și Louvre Hotels Group. Compania a fost fondată în 2002, pornind de la început ca dezvoltator. Apoi compania a preluat și apoi a vândut un mic hotel, Hotel Forum, din Riga-Letonia. Ulterior, portofoliul a inclus încă 6 hoteluri din Riga, care, după modernizare și dezvoltare, au fost vândute cu profit.

Debutul companiei ca operator a avut loc în 2009, când a preluat conducerea hotelului Old Riga Palace cu 100 de camere. După ce sa stabilit pe piața baltică, Mogotel a început extinderea activă în alte regiuni ale Europei.

Astăzi compania operează 24 de hoteluri în Letonia, Estonia, Ucraina, Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia, Slovacia și Bulgaria și își declară ca obiectiv strategic asigurarea unei prezențe pe piețele din România și Republica Moldova.