Ministrul Turismului vrea ca pana la 1 septembrie sa apara legea privind garantarea pachetelor turistice

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre a precizat ca isi doreste ca pana la 1 septembrie sa apara legea privind garantarea pachetelor turistice, mai ales dupa ce a observat ca o parte din agentiile ramase fara licenta in 2016 au reaparut pe on-line.
Ministrul vrea ca viitoarea lege sa interzica unei persoane sa mai detina o agentie de turism, daca a incalcat legea in acest domeniu.
Mircea Titus Dobre a declarat ca daca o agentie de turism s-a inchis, iar proprietarul nu a respectat legea, nu e normal ca acesta sa faca o noua firma si sa-si continue activitatea. El a precizat ca evitarea acestei situatii, intalnita in multe cazuri in Romania, trebuie reglementata printr-un act normativ.
Ministrul a amintit ca in ultimul an au fost ridicate peste 1.200 de licente de turism pentru agentiile din tara, ceea ce inseamna ca o agentie din trei a fost inchisa.
Mircea Titus Dobre crede ca atunci cand va fi lansata platforma „Romania explore”, care va contine si hotelurile, agentiile de turism si unitatile de alimentatie publica licentiate de ministerul Turismului, multe firme vor dori sa intre in legalitate, ca sa poata fi prezente pe site.
Mircea Titus Dobre a participat pe data de 31 martie la Adunarea Generala a ANAT, la Sibiu.

Source: Economica

EN RO