Ministrul Cadariu: fondurile alocate pentru Masura 2 vor fi distribuite pana la sfarsitul lunii martie

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Ministrul Antreprenoriatului si Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat ca pana la finalul lunii martie vor fi achitate catre beneficiari toate sumele cuvenite prin Masura 2 – “Granturi pentru capital de lucru”.

Masura 2 are ca obiectiv acordarea de sprijin financiar intreprinderilor a caror activitate a fost afectata direct sau indirect de raspandirea virusului SARS-CoV-2 sau a caror activitate a fost interzisa prin ordonante militare pe perioada starii de urgenta sau ingradite pe perioada starii de alerta.

Ministrul a adaugat si ca pe schema HoReCa, in decembrie, intr-o prima etapa, si apoi in ianuarie, s-au achitat 2,2 mld. RON pentru cei aproximativ 8.300 de beneficiari.

„Suntem aproape de finalizarea analizei celor 33.000 de cereri de pe Masura 1 etapa a II-a. Inteleg ca, pana in momentul de fata, aproximativ 21.000 de firme au fost declarate eligibile. Discutam de acel ajutor, acele granturi de pana la 2.000 EUR, pentru capital de lucru pentru micro-intreprinderi”, a explicat ministrul.

Masura 2 – „Granturi pentru capital de lucru” are ca obiectiv acordarea de sprijin financiar intreprinderilor a caror activitate a fost afectata direct sau indirect de raspandirea virusului SARS-CoV-2 sau a caror activitate a fost interzisa prin ordonante militare pe perioada starii de urgenta sau ingradite pe perioada starii de alerta.