Ministerul Turismului vrea sa reinfiinteze birourile de promovare turistica a Romaniei si sa mai infiinteze reprezentante teritoriale interne

Pe data de 26 iunie, Ministerul Turismului a anuntat finalizarea procedurii de modificarea a HG 24/2017, privind functionarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, reinfiintarea birourilor de promovare externa ale Romaniei.

Noul proiect de act normativ prevede infiintarea a 20 de reprezentante externe in cele mai importante piete pentru turismul romanesc.

„Spre deosebire de vechea formula, fiecare birou extern va avea cate doi angajati, atasati in turism. Noua masura intensifica eforturile de promovare a Romaniei ca destinatie turistica majora pe plan international. Astfel, proiectul prevede un numar de 40 de atasati in turism care vor lucra in strainatate”, a informat Ministerul Turismului.

In plus, proiectul prevede si infiintarea a 5 noi reprezentante teritoriale interne, la Bucuresti, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistrita-Nasaud. In prezent, in cadrul Serviciului Turism Intern functioneaza 12 reprezentante teritoriale.
Source: Profit

EN RO