Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a lansat programul ECO-Turism

Pe data de 7 noiembrie, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, MMAP, a lansat programul ECO-Turism, cu o finantare de 20 mil. RON, care urmeaza sa se desfasoare pentru prima data in Romania si prin care pot fi finantate lucrari pentru amenajarea si promovarea destinatiilor eco-turistice, cum ar fi realizarea infrastructurii de acces nemotorizat sau realizarea de puncte de informare turistica si protectia mediului.
Reprezentantii Ministerului Mediului au precizat ca bugetul alocat prin Administratia Fondului pentru Mediu este de 20 mil. RON, iar finantarea maxima pentru un proiect poate ajunge la 900.000 RON.
Prin acest program pot fi finantate atat lucrari pentru realizarea infrastructurii de acces nemotorizat, precum poteci tematice, podete pentru activitati de cicloturism, calarie, caiac-canoe, trasee de aventura, via ferrata (trasee montane prevazute cu cabluri, scari si poduri metalice), dar si infrastructura aferenta acestora (rasteluri pentru bicicleta, locuri de adapost si hrana pentru cai, debarcader, refugii alpine etc) si realizarea de puncte de informare turistica si protectia mediului/refugii, amenajarea pesterilor, centrelor de vizitare, realizarea si refacerea traseelor de drumetie.
Programul poate fi accesat de unitatile administrativ-teritoriale, inclusiv subdiviziuni administrativ-teritoriale ale acestora, institutii publice, organizatii neguvernamentale, operatori economici, muzee, institutii din sistemul national de cercetare-dezvoltare si institutii de invatamant superior acreditate.
Acestia pot depune proiecte care sa fie asociate sau sa includa o arie protejata din Romania.
Potrivit ministrului Mediului, ECO-Turism este un program gandit in completarea Strategiei Nationale de dezvoltare a ecoturismului in Romania, elaborata de Autoritatea Nationala pentru Turism, ANT.

Source: Economica

EN RO