MDRT sustine cresterea atractivitatii litoralului romanesc si a Deltei Dunarii

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat pe data de 17 septembrie 2010, la deschiderea oficiala a Targului de Turism Bursa Litoral – Delta Dunarii, ca ministerul a initiat o serie de investitii care au ca scop cresterea atractivitatii litoralului romanesc si a Deltei Dunarii.

Printre proiectele de pe litoral se numara amenajarea turistica a lacului Techirghiol, demararea lucrarilor la portul turistic din Mangalia, la centrele de agrement din Jupiter si Costinesti, precum si la portul de ambarcatiuni usoare din Mamaia, care va face legatura intre litoralul Marii Negre si Delta Dunarii.

In Delta Dunarii, Elena Udrea a precizat ca se lucreaza la construirea portului de agrement de la Sfantu Gheorghe si ca au fost finalizate lucrarile de amenajare a plajei de la Sulina, unde se deruleaza un amplu proces de investitii, pentru lansarea concomitenta, la Budapesta si la Sulina, a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, in anul 2011.

De asemenea, ministrul a declarat ca nu a abandonat ideea construirii unei noi statiuni pe litoral, in zona Sacele – Corbu, posibila dupa adoptarea Legii parteneriatului public privat.

Referitor la prezenta turistilor in acest sezon pe litoral, Elena Udrea a precizat ca, potrivit rapoartelor Inspectoratului Judetean al Politiei Constanta, numarul turistilor a crescut cu aproximativ 5% fata de sezonul trecut.

In acelasi timp, potrivit ultimelor date furnizate de Institutul National de Statistica, numarul de turisti straini care au vizitat Romania in luna iulie 2010, a crescut cu aproximativ 7-8% fata de iulie anul trecut.

Source: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului