Blue Air isi restructureaza activitatea

Compania Blue Air se afla intr-un proces de restructurare, care se va incheia pe 1 noiembrie, prin intermediul caruia va renunta la 5 din 11 avioane detinute si la 300 din cei 800 de angajati, a declarat Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare al grupului din care face parte operatorul low-cost, controlat de omul de afaceri Nelu Iordache.

Reprezentantul Blue Air a adaugat ca cifra de afaceri a companiei va ramane la nivelul de anul trecut, de 150 mil. EUR, cu 20% sub estimarile de la inceputul acestui an.

Capacitatea de transport a scazut cu 40%, iar problemele financiare ale companiei au fost aduse la cunostinta furnizorilor, care au optat pentru returnarea avioanelor. Racaru a adaugat ca Blue Air intentioneaza sa achizitioneze in perioada urmatoare doua avioane cu costuri de leasing mai scazute.

La inceputul lunii septembrie, conducerea Blue Air, a declarat ca nu va lansa destinatii noi in acest an si ca are in plan un program de restructurare a companiei, care presupune printre altele concedierea mai multor angajati din echipajul de bord, renuntarea la patru avioane si anularea mai multor zboruri externe si a zborurilor interne neprofitabile.

Source: Curierul National

EN RO