Mai putin de 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paste si de 1 Mai

Circa 80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe litoral vor fi deschise de Paste si de 1 Mai, statiunile cele mai cautate fiind Mamaia si Vama Veche, urmate de Eforie Nord.
Fata de 1 Mai anul trecut, numarul turistilor prezenti pe Litoral va fi cu 25% mai mare, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro.
70% dintre cei care ajung pe Litoral vin in perioada 26-29 aprilie, restul ajung fie dupa Paste, in intervalul 29 aprilie – 2 mai, fie raman din 26 aprilie pana pe 2 mai.
Cea mai aglomerata statiune va fi Mamaia, urmata de Vama Veche, unde structurile de cazare vor avea un grad de ocupare apropiat de 100%. Urmeaza Eforie Nord, iar la polul opus se situeaza Saturn. Pentru intreg litoralul romanesc, gradul mediu de ocupare al hotelurilor deschise in aceasta perioada va fi de aproximativ 70%.
Ionut Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro a declarat ca din ce in ce mai multe rezervari vin din strainatate si au ajuns sa ocupe in jur de 7% din total, chiar daca majoritatea acestora sunt facute de romanii care lucreaza peste granite.
Evenimentele organizate pe litoral, distractia din cluburi si preturile de cazare si masa foarte mici in comparatie cu alte destinatii atrag si straini, in special din Marea Britanie, Spania, Italia sau Israel.
Un sejur in aceasta perioada costa de la 63 RON/camera/zi in statiunea Eforie Sud si ajunge pana la 600 RON/camera/zi in Mamaia, dar preturile medii de cazare in statiunea Mamaia, nu depasesc 180 RON/camera/zi.

Source: Profit

EN RO