Locuitorii din zonele rurale au voie, legal, sa le serveasca in casele lor mese turistilor

Din luna ianuarie, locuitorii din zonele rurale au voie, legal, sa le serveasca in casele lor mese turistilor, daca incep sa lucreze ca PFA si se acrediteaza ca puncte gastronomice.
Turistii pot locui la hotel sau la pensiune, insa pot lua pranzul sau cina in casa unui localnic din zona.
Cei care lucreaza in turism spun ca Delta, unde turistii sunt oarecum "captivi", castiga cel mai mult in urma acestei masuri, peste 100 de astfel de puncte gastronomice urmand sa apara in acest an.
„S-au acreditat deja mai multe puncte gastronomice in Delta dupa ce legea permite acest lucru din luna ianuarie. Asta inseamna ca turistul poate mananca legal la om acasa, pentru ca localnicii au voie, din ianuarie, sa puna mancare pe masa turistului, cu conditia ca toate produsele sa fie din gradina sau din pestele prins in Delta”, a declarat presedintele Asociatiei de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii (AMDTDD), Catalin Tibuleac.
Pentru a fi acreditat si a aparea in ghidurile de turism ca punct gastronomic, un  localnic trebuie sa se inregistreze ca PFA. Toate aceste puncte gastronomice vor fi recomandate si de ghizii de turism sau de conducatorii de salupa, care vor oferi informatii.

Source: Profit

EN RO