Localitatile Bala, Beius si Madaras au fost atestate ca statiuni turistice de interes local

Pe data de 4 decembrie Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, a anuntat ca localitatile Bala (judetul Mehedinti), Beius si Madaras (judetul Bihor) au fost atestate ca statiuni turistice de interes local.

In prezent, in Romania sunt atestate 52 de statiuni turistice de interes national si 90 de interes local.

Situata intr-un cadru depresionar, comuna Bala este o veche asezare, atestata documentar inca din vremea lui Mircea cel Batran, din 10 iunie 1415. Datorita izvoarelor mezotermale slab sulfuroase oligometalice si a namolului sapropelic, a obtinut in urma cu 4 ani statutul de statiune balneoclimaterica. De asemenea, Bala este inclusa in Ruta Nationala a Oraselor si Statiunilor Balneare Istorice din Romania.

Beius, cu straveche rezonanta istorica, avand o atestare documentara de aproape 750 de ani, beneficiaza de factori naturali de cura, precum apa geotermala si bioclimatul. Principalele locuri in care turistii se pot recrea sunt cele doua piscine publice si strandul termal, parcurile amenajate, zona centrala a orasului si zona Vaii Nimaiesti, unde ambele maluri au fost amenajate ca loc de promenada. De asemenea, comuna Madaras este cunoscuta pentru subsolul bogat in apa geotermala. Concentratia de minerale a acesteia si temperatura sunt factorii care ofera efectele binefacatoare pentru tratarea anumitor afectiuni.

EnglishRomanian