Piața HoReCa din România a fost estimată la 7,3 miliarde de euro în 2024, creșterea sectorului în mediul urban fiind susținută semnificativ de segmentul de livrări de mâncare. Conform datelor Hospitality Culture Research 2025, acest canal a devenit unul principal, redefinind interacțiunea dintre consumatori și branduri, cu peste 80% dintre locuitorii din mediul urban comandând mâncare cel puțin o dată în ultimele șase luni.
Valoarea bonului mediu la nivel național pentru o comandă de mâncare este de aproximativ 11,99 EUR de persoană. În București, valoarea medie a unei comenzi ajunge la 12,16 EUR de persoană, în contrast cu costul mediu pentru o masă servită la restaurant, care se ridică la 82,7 lei, echivalentul a 16,25 EUR de persoană. „Delivery-ul a devenit motorul de creștere al industriei HoReCa urbane. Nu mai vorbim despre un canal secundar, ci despre cel care redefinește relația dintre brand și client”, declară Florin Maxim, fondatorul Hospitality Culture Institute.
Livrările de mâncare, motor de creștere pentru piața HoReCa de 7,3 mld. EUR