Liberty Center va deveni un mall dedicat familiilor

Centru comercial din Rahova va fi transformat intr-unul dedicat familiilor de catre administratorii acestuia, firma Resolute Lar Romania, care a preluat mall-ul Liberty Center in 2013, dupa ce acesta a ajuns, in urma executarii silite, sa fie detinut de bancile care au finantat constructia: Eurobank, Alpha Bank si Bank of Cyprus.
Liberty Center a fost inaugurat in anul 2008, in el investindu-se circa 70 de milioane de euro. La momentul deschiderii, gradul de ocupare al centrului comercial era de 100%, insa acesta a inceput sa scada odata cu trecerea timpului si aparitia unor jucatori mai mari pe piata, precum AFI Palace Cotroceni sau Sun Plaza.
“Am preluat administrarea Liberty Center in 2013, proiectul fiind intr-o situatie complicata, primul pas fiind cel de stabilizare a situatiei. Piata este dura, dar proiectul trebuie sa-si gaseasca locul in situatia actuala si ne propunem sa il transformam intr-un centru de proximitate, destinat familiilor, si avem un business plan pornind de la acest concept. Vrem ca in 2015 sa transformam etajul al doilea intr-o zona de petrecere a timpului, cu o zona mare de entertainment, alaturi de patinoar si cinematograf. Avem promisiuni din partea actionarilor ca sunt dispusi sa investeasca in acest proiect”, a declarat Ionut Dogaru, country executive manager al Resolute Lar Romania.
Compania Resolute Lar Romania, specializata in consultanta pentru administrarea activelor imobiliare, s-a format printr-un parteneriat intre Resolute Asset Management, companie fondata de bancherul australian Bill Hancock si avocatul Robert Kingsmill, si compania Grupo Lar din Spania. In Romania, Resolute Lar administreaza proiectele Promenada Mall din Focsani si Bacau, un parc de retail nefinalizat din Deva aflat in insolventa si un proiect de optimizare a portofoliului imobiliar detinut de o banca.

Source: Imobiliare.Net

EN RO