Cererea pe piata imobiliara a crescut cu 20%

Scaderea preturilor imobiliare pana la un nivel minim, stirile privind epuizarea fondurilor Prima Casa, dobanzile foarte mici oferite de banci si declaratiile guvernatorului BNR privind riscul unei noi bule imobiliare care poate duce la cresterea preturilor,  i-a facut pe romani sa iasa la cumparaturi.
Imobiliare.NET a inregistrat in luna iulie o crestere de 20% a cererilor pe piata imobiliara. Cea mai mare crestere s-a inregistrat pentru apartamentele de 2 camere, cu peste 28% crestere, urmata de garsoniere pentru care s-au inregistrat cu 25% mai multe cereri in iulie fata de luna anterioara.
In mod normal, in imobiliare, lunile iulie si august sunt recunoscute ca fiind luni moarte, cu cerere sensibil diminuata fata de perioada martie-mai, dar in acest an lucrurile s-au schimbat. Dobanzile foarte mici la depozite (sub 3%/an) i-a facut pe foarte multi sa-si retraga banii din banci si sa-i investeasca in imobiliare.
Calculul este foarte simplu: daca ai 50.000E intr-un cont castigi maxim 1.300E/an din dobanzi, ceea ce inseamna aproximativ 100E/luna, dar daca-i investesti intr-un apartament de 2 camere pe care il inchiriezi, castigul poate fi de patru ori mai mare, chiria medie in Bucuresti fiind de 400E/luna.
Citeste mai mult pe Imobiliare.net 
 
 
 

Source: Imobiliare.Net