Intalnire la Sibiu intre ministrul turismului, autoritatii si mediul de afaceri

In Sibiu a avut loc o intalnire a ministrului antreprenoriatului si turismului cu autoritatile locale, precum si cu reprezentanti ai mediului de afaceri si din domeniul turismului.

In intalnirea din 16 iunie de la Muzeul Astra s-a discutat despre finantarea programelor ce prevad promovarea si dezvoltarea turismului din judetul Sibiu.

Printre subiecte s-a aflat si licitatia ce va fi organizata pentru studiul locatiilor potrivite domeniilor schiabile, dezvoltarea statiunilor balneare, ecoturismul, oferte imbunatatite privind participarea Romaniei la targurile de turism internationale.

Au fost evidentiate exemple dezvoltate de Consiliul Judetean Sibiu care au functionat cu rezultate bune.

Printre acestea se regasesc Asociatia Judeteană de Turism Sibiu, care colaboreaza cu Ministerul din 2005, de la infiintarea sa; Programul Anii Drumetiei 2021/2022; Ghidul de Bune Practici pentru Amenajarea Traseelor de Drumetie Pedestră si de Cicloturism in Zona Montana si Colinara in Judetul Sibiu, care a fost preluat in toata tara; Sprijinirea infiintarii unor puncte gastronomice locale; Promovarea proiectului Primariei comunei Bazna de valorificare a apelor minerale din zona, care se afla in asteptarea finantarii.