Investitiile in domeniul turismului din Transilvania sunt sustinute de finantari din Ungaria

In Mures, Covasna si Harghita urmeaza sa fie construite hoteluri de 4 si 5 stele cu investitii de aproximativ 100 mil. EUR. Dezvoltarea turismului in Transilvania va genera si noi locuri de munca, estimandu-se un numar de peste 500 de joburi ce vor fi disponibile.

A fost construita si o strategie in acest sens, infuziile de capital fiind asteptate in zona Transilvaniei, in special in sectorul turismului.

In orasul Sfantul Gheorghe din judetul Covasna a fost construit un stadion de fotbal cu finantari din Ungaria. Cu toate acestea nu a fost facuta inca investitia intr-un hotel de 4 stele in aceasta localitate.

Un hotel de 4 stele pentru care s-au alocat 4 mil EUR, cu finantare din Ungaria, urmeaza sa fie inaugurat in scurt timp.

In apropiere de orasul Sfântu Gheorghe, din judetul Harghita, a fost construit un resort de patru stele, cu spa, in valoare de 9 mil EUR, jumatate reprezentand finantare din Ungaria.

Zona de munte cu padure, ape termale si lacul Sfanta Ana sunt vizitate anual de aproximativ 80,000 de turisti.

In Lunca de Sus, un sat din Harghita s-a dezvoltat o afacere de familie. Partia de bob a fost finantata partial cu fonduri din Ungaria, infrastructura hoteliera, ce include zona de welness, piscinele exterioare si hotelul de la baza partiei fiind de apoape 6 mil. EUR. Tunurile de zapada au fost finantate cu fonduri de la guvernul roman.

Dezvoltarea turistica din Transilvania este sustinuta de Ministerul Antreprenoriatului si Tursimului din Romania.

 

EN RO