Italia si Spania sunt destinatiile preferate de romani pentru a petrece sarbatorile Pascale

Romanii calatoresc tot mai mult cu avionul in interiorul tarii, lucru care se reflecta mai ales pentru vacanta de Paste, perioada pentru care cautarile de zboruri interne au crescut semnificativ fata de anul trecut, arata o analiza a site-ului Momondo.ro.
„Faptul ca romanii calatoresc din ce in ce mai mult cu avionul in interiorul tarii este demonstrat si in apropierea sarbatorile de Paste, cand am observat o crestere de 673% in cautari, cea mai mare in comparatie cu destinatiile internationale. Credem ca interesul crescut al romanilor de a ramane in tara de Paste a fost incurajat si de lansarea unor noi oferte de zbor in aceasta primavara catre marile aeroporturi, Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, venite din partea companiilor aeriene low-cost si nu numai”, a declarat Mircea Giurca, marketing manager Momondo Romania.
Specialistii site-ului au analizat preferintele de zbor ale romanilor pentru perioada 13-18 aprilie2017, comparativ cu 28 aprilie – 3 mai 2016.
Potrivit datelor oferite de motorul de cautare, Italia si Spania sunt destinatiile europene care au inregistrat cele mai multe cautari pentru minivacanta de Paste de anul acesta.
Interesul romanilor de a calatori in aceasta perioada a crescut cu 240% in cautarile de zbor pentru Italia si cu 221% pentru Spania. De asemenea, Germania a inregistrat o crestere de 384% fata de anul 2016, iar Anglia a atraas cu 202% mai multe cautari comparativ cu anul trecut. Franta a inregistrat o crestere de 184% in acest an.
Alte destinatii atractive pentru romani pentru sarbatorile Pascale, sunt Grecia, Tarile de Jos, Belgia si Portugalia.

Source: Economica

EN RO