Investitie de 84,9 mil. RON in restaurarea si introducerea in circuitul turistic a Palatului Patriarhiei

Palatul Patriarhiei va fi consolidat si restaurat cu bani europeni si de la bugetul national, dar si de la beneficiar, iar apoi va fi introdus in circuitul turistic.
Pe data de 29 octombrie, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig si Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Lucrari de restaurare, consolidare si protectie a monumentului Palatul Patriarhiei Bucuresti”, al carui beneficiar este Patriarhia Romana.
Astfel, Palatul Patriarhiei va fi consolidat si restaurat, urmand a fi deschis publicului si introdus in circuitul turistic al regiunii Bucuresti-Ilfov. Totodata, in incinta Palatului Patriarhiei vor fi infiintate un punct de informare si un muzeu.
Ca urmare a implementarii proiectului, se asteapta atragerea unui numar de minim 50.000 de turisti care sa viziteze Palatul Patriarhiei in primul an de la finalizarea lucrarilor.
Valoarea totala a proiectului se ridica la 84,9 mil. RON, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRT-AM POR este de 67,23 mil. RON, iar contributia beneficiarului este de 1,37 mil. RON.
Finantarea va fi asigurata prin Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pe Axa 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul major de interventie 5.1 – Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea si modernizarea infrastructurilor conexe.

Source: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

EN RO