Grand Hotel Continental: 80% grad de ocupare in octombrie

Sanda Almasan, directorul general al boutique-ului de lux Grand Hotel Continental, care apartine omului de afaceri Radu Enache, a declarat ca in luna octombrie gradul de ocupare a unitatii a fost de aproape 80%.
Almasan a precizat ca in primele trei luni ale acestui an, hotelul a inregistrat o scadere a cifrei de afaceri mult sub ceea ce se bu¬getase, insa s-a incercat sa se recupereze in cursul anului. Din luna mai gradul de ocupare a fost pe un trend ascendent.
Sanda Almasan conduce hotelul cu 59 de camere din 2010. Unitatea de cinci stele, ce functioneaza intr-o cladire monument istoric (construita in 1886) face parte din grupul Continental Hotels, cu afaceri de 85 de milioane de lei (20 mil. euro), potrivit site-ului Ministerului de Finante. Grand Hotel Continental s-a deschis in decembrie 2009, fiind inchis timp de patru ani pentru renovare completa.
Cei mai multi clienti straini care se ca¬zeaza in hotel provin din Germania, Italia si Franta.
Reprezentantul Grand Hotel Continental a declarat ca gradul de ocupare nu are nicio relevanta daca nu il legam de un tarif mediu pe camera. Tariful unei camere duble din Grand Hotel Continental se ridica la 731 RON/noapte. Marjele de profit se ridica la 30-40%, potrivit Sandei Almasan.
Competitia pe piata hotelurilor de lux din Capitala este mare, dat fiind cele aproape 2.000 de camere cate pun la dispozitie cele 10 hoteluri de 5 stele. Segmentul principal pe care se bazeaza hotelurile de 5 stele este cel de business.
Segmentul de cazare reprezinta aproximativ 70% din veniturile unitatii, restul de 30% fiind reprezentat de segmentul de mancare si bautura.

Source: Ziarul Financiar