In Oradea va fi construit un centru de conferinte care va ajuta si la dezvoltarea turismului cultural, stiintific si de afaceri din zona

Imagine de Armin Nistor de la Pixabay

Pe data de 27 aprilie a fost incheiat un protocol de colaborare intre Consiliul Judetean Bihor si Primaria Municipiului Oradea pentru construirea si amenajarea unui centru de conferinte care va gazdui reuniuni, congrese sau conferinte. De asemenea, noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, stiintific si de afaceri in Municipiul Oradea si judetul Bihor.

Pana la 1 septembrie 2021, Primaria Oradea va realiza din bugetul propriu documentatiile urbanistice necesare. Consiliul Judetean Bihor va pregati pana in decembrie documentatiile tehnice necesare proiectului noului centru de conferinte, pana la obtinerea autorizatiei de construire, cu respectarea planului de urbanism zonal intocmit de Primaria Oradea.

Consiliul Judetean Bihor va finanta construirea cladirii, in timp ce Primaria Oradea va asigura amenajarea spatiilor verzi, a parcarilor, a parcurilor si a cailor de acces.

Termenul de realizare asumat este 2025.