In iunie valoarea voucherelor de vacanta a ajuns la nivelul record de 125 mil. EUR

Valoarea voucherelor de vacanta a atins un nivel record in luna iunie, de 125 mil. EUR, fata de 3 mil. EUR in iunie 2017, potrivit datelor transmise marti de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, ANAT.
In luna iunie au fost emise 11,3 milioane de vouchere de vacanta pe hartie, care valoreaza peste 117 mil. EUR, si 274.000 de vouchere pe suport electronic, in valoare de aproximativ 7,8 mil. EUR, au precizat reprezentantii ANAT.
„Cresterea considerabila de la 3 mil. EUR in iunie 2017 la 125 mil. EUR in iunie 2018 a fost impulsionata de acordarea acestor beneficii extra-salariale catre angajatii bugetari”, explica acestia.
Per total, in perioada ianuarie – iunie, au fost emise aproximativ 14 milioane de vouchere pe hartie si in format electronic, care valoreaza aproximativ 148 mil. EUR.
„De la 1 decembrie, in locul voucherelor de vacanta pe hartie sau electronice, bugetarii vor primi o indemnizatie, potrivit articolului 26 din Legea Salarizarii personalului platit din fonduri publice. Asfel, numarul si valoarea voucherelor de vacanta la nivel de tara vor scadea considerabil”, mai spun reprezentantii ANAT.

Source: Profit

EN RO