În acest an România are 4 plaje etichetate “Blue Flag”

Imagine de CANDICE CANDICE de la Pixabay

În acest an, România are patru plaje etichetate cu Steagul Albastru, după ce anul trecut doar trei plaje au bifat criteriile privind calitatea apei, siguranță și curățenie necesare obținerii certificării.

Astfel, plajele Marina Regia, Phoenicia (ambele din Năvodari), Vega Vintage (Mamaia) și Citadel (Eforie) îndeplinesc în acest sezon estival condițiile stabilite prin programul internațional “Steagul Albastru” (“Blue Flag”).

Primele două plaje dețin certificarea încă din 2007 și, alături de Vega Vintage Beach din Mamaia, s-au aflat pe lista plajelor confirmate și în sezonul de anul trecut.

“Steagul Albastru” este o certificare acordată anual de către Fundația Mondială de Educatie pentru Mediu (FEE) plajelor și porturilor de agrement care îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, siguranță publică, educație (informații) și managementul mediului. Totodată, Steagul Albastru este considerat un simbol al protecției mediului la cel mai înalt standard, plajele și porturile de agrement care au această distincție fiind extrem de căutate de turiști. La nivel global, peste 4.500 de plaje au primit certificarea în acest an.

EN RO