In 2007 agentiile de turism romanesti vor inregistra o crestere de 30% a cifrei de afaceri

In acest an agentiile de turism romanesti vor inregistra o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 30% fata de 2006 din vanzarea pachetelor turistice spre destinatii exotice, pe fondul maririi numarului de romani cu venituri peste medie, a declarat presedintele companiei Eximtur, Lucia Morariu.

Lucia Morariu a declarat ca destinatiile de top din acest an, pentru turistii romani, vor fi Grecia, Spania, Tunisia, Egipt, Bulgaria, Italia, Portugalia si Austria.

In ceea ce priveste turistii straini care vor veni in Romania, cea mai mare crestere se va inregistra la sosirile de turisti din tarile Uniunii Europene, atat din cauza liberei circulatii survenite in urma aderarii, cat si a bunelor contacte stabilite intre marii touroperatori europeni si firmele de profil din Romania, in cursul anului trecut.

Pentru acest an Eximtur estimeaza o cifra de afaceri de 33 milioane EUR, in crestere cu aproximativ 25% fata de 2006, cand a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 27 milioane EUR, cu 30% mai mult fata de 2005, se arata intr-un comunicat al companiei.

Turismul in Romania va inregistra o crestere cu 15% fata de 2005, indeosebi datorita extinderii activitatii in domeniul turismului de afaceri si a intrarilor de turisti straini. Plecarile la extern vor creste cu aproximativ 30% iar vanzarea de bilete de avion la nivelul Eximtur, ar putea creste cu aproximativ 20%, in conditiile extinderii retelei proprii la 9 agentii, mentinerii numarului de revanzatori ai produselor companiei la 450 si acordarii de franchize Eximtur unui numar de minim 5 agentii de turism partenere, in orase din Romania.
Source: Cronica Romana

EN RO