Hotelul Dacia din Chișinău și-a schimbat proprietarul

Hotelul Dacia, de patru stele, din Chișinău și-a schimbat proprietarul. Acesta a fost cumpărat de compania petrolieră NaftaTrans, pentru 3,5 mil. EUR.

Hotelul este situat în centrul capitalei, are 88 de camere și este considerat unul dintre cele mai bune hoteluri din Republica Moldova.

Hotelul Dacia a fost construit în 1999 și a fost naționalizat în 2001 de către autoritățile comune. În 2003, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a impus statul moldovenesc să plătească fostului proprietar, Selikat-Mix, suma de 1,05 mil. EUR.

Hotelul Dacia este un hotel de 4 stele, situat în apropiere de instituții importante, cum ar fi Parlamentul, Guvernul și Ministerul Afacerilor Externe. Hotelul oferă o gamă largă de servicii, inclusiv cazare, restaurant, săli de conferințe și spa.

Hotelul va fi modernizat și va veni un centru de afaceri și de evenimente de referință în Moldova.

NaftaTrans este o companie privată care a fost fondată în 2002. Compania este deținută de Alexei Prozorov care deține 20% și Miroslav Scurtu 80%. NaftaTrans este o companie cu o cifră de afaceri de 576,34 mil. EUR și un profit de 1,35 mil. EUR în 2021.