Hello Jets – o noua companie aeriana lansata de proprietarul Blue Air

Proprietarul companiei aeriene low-cost Blue Air pregateste lansarea unei noi companii aeriene in Romania, Hello Jets.

Teodor Cristian Rada a infiintat compania in luna februarie a acestui an si a obtinut autorizatie de la AACR.

Principalul obiect de activitate al firmei este transporturi aeriene de pasageri, iar recent un avion al Blue Air a trecut in flota noii firme infiintate de Rada. Avionul care a fost inchiriat catre Hello Jets este un Boeing 737-500, vechi de peste 31 de ani, cu o configuratie de 126 de locuri, si care a intrat in flota Blue Air in 2009. 

Hello Jets a avut nevoie de avion si pentru a satisface cerintele de certificare ca operator de transport aerian, dar si pentru a incepe testarea noului concept.

„Conform acordului cu Hello Jets, aceasta companie va avea un model de business orientat pe distante lungi si, implicit, o flota de aeronave si destinatii total diferite de cele ale Blue Air”, a mai declarat Oana Petrescu.

Blue Air urmeza sa se listeze la Bursa de la Londra printr-un procedeu numit preluare inversa, mai rapid decat o listare clasica. Compania spera sa atraga 250 mil. EUR prin listarea la Bursa, bani care vor fi folositi pentru schimbarea si extinderea flotei, de la 15 avioane, la 50 modele Boeing 737 MAX.

99,99% din capitalul social al Blue Air Aviation SA este detinut de Airline Invest SA, detinuta de Teodor-Cristian Rada, iar restul de fratele acestuia, Mihai Catalin Rada.

EN RO