Harta digitală BalneoMap – se dorește statut special pentru destinațiile incluse

Harta digitală a apelor minerale-BalneoMap, realizată la iniţiativa Clusterului Regional Balneoturistic Transylvania şi susţinută de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, a fost prezentată şi la Miercurea-Ciuc, după ce a fost lansată la finalul anului trecut în judeţul Covasna.

“Harta digitală a apelor minerale-BalenoMap” indică peste 200 de izvoare de apă minerală, cele mai multe nevalorificate, din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, dar şi 36 de localităţi cu potenţial balneo deosebit.

Iniţiatorul Clusterului Regional Balneoturistic Transylvania, Vajda Lajos, a punctat faptul că este vorba de un potenţial foarte mare la nivelul regiunii Centru, în judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Sibiu sau Braşov, acestea ar trebui să primească un statut special.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a vorbit despre importanţa tratamentului balnear şi despre necesitatea schimbării legislaţiei în acest domeniu, care ar duce la dezvoltarea turismului familial şi al celui de sănătate.

Acesta a spus că se doreşte înfiinţarea unei secţii care să ofere servicii de tratament balnear, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.