Guvernul Orban prelungeste acordarea voucherelor de vacanta, iar cei care aleg sa plece in extrasezon vor primi bani mai multi

Acordarea voucherelor de vacanta in sistemul public va fi prelungita, iar cei care pleaca in extrasezon in statiuni ar putea primi mai multi bani, indica un document oficial al Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.
Guvernul Dancila pregatise deja un proiect de ordonanta care prelungea acordarea tichetelor de vacanta pana in 2025, cu un cuantum majorat pentru cei care aleg sa-si petreaca vacantele in extrasezon.
Potrivit OUG nr. 8/2009, institutiile publice acorda, anual, in perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2020, vouchere de vacanta in cuantum de 1.450 RON pentru un salariat. Ordonanta respectiva va fi abrogata, insa, incepand cu 1 ianuarie 2021, de Legea nr. 165/2018 privind acordarea tichetelor de valoare, care nu mai prevede o perioada pentru acordarea voucherelor de vacanta in institutiile publice.
Guvernul Dancila pregatise o ordonanta care stabilea ca institutiile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, vor avea dreptul sa acorde anual, in perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2025, vouchere de vacanta, in cuantum de 1.450 RON pentru un salariat, sau vouchere de vacanta valabile pentru utilizarea in extrasezon, in cuantum de 2.080 RON, pentru un salariat, in functie de optiunea fiecaruia.
Prin extrasezon se intelege perioada aprilie – mai si perioada octombrie – noiembrie ale fiecarui an calendaristic. 
Acum, un document oficial al Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, arata ca Guvernul Orban intentioneaza, la randul sau, acordarea si dupa 2020 a voucherelor de vacanta, inclusiv cu diferentierea tichetelor in functie de perioada de efectuare a concediului.

Source: Profit