Guvernul menține cota unică de impozitare și promite un ajutor de stat pentru turism

Pe data de 16 octombrie, premierul Ludovic Orban a transmis oamenilor de afaceri, intr-o discutie avuta cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, CDR, ca Guvernul este decis sa mentina cota unica de impozitare si ca nu are in vedere majorari de taxe si nici introducerea de taxe noi.

Propunerea pe care Romania o va face Comisiei Europene privind Planul national de recuperare si rezilienta a fost principala tema de discutie in cadrul consultarilor premierului Ludovic Orban cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.

Consultarile au avut loc in perspectiva punerii in dezbatere publica, in cursul lunii noiembrie, a propunerii Romaniei privind Planul national de recuperare si rezilienta, care va fi ulterior transmisa Comisiei Europene.

Planul national de recuperare si rezilienta, document aflat in lucru la Ministerul Fondurilor Europene, se va baza pe trei piloni: sustinerea proiectelor privind infrastructura de transport, a celor care au ca obiectiv reducerea efectelor schimbarilor climatice si stimularea mediului de afaceri, transmite Guvernul.

Totodata, discutiile au vizat continuarea masurilor Guvernului pentru pastrarea locurilor de munca, respectiv acordarea de zile libere pentru parintii copiilor ale caror cursuri sunt suspendate din cauza epidemiei, prelungirea aplicarii programului flexibil de lucru pentru o perioada de sase luni si acordarea stimulentelor pentru mentinerea locurilor de munca. Un ajutor de stat pentru industria turismului este de asemenea luat in calcul.

EN RO