Guvernare libera, dar libera(!), in turism!

Parca nu avem si noi, cei care ne castigam painea, care mai franzela, care mai intermediara, din turismul post-re­volutionar, un gram de noroc, mai ales cu guvernarile post-pesediste!
Am fost cu totii incantati cand a fost numita Lucia Morariu, patron in turism, ca Secretar de Stat al Departamentului de Turism. In sfarsit, liberalii pun specialisti! Amara dezamagirea, cand am realizat ca un mecanism idiot, alimentat de oameni de acelasi „calibru“, franeaza sau, mai bine zis, stopeaza tot! Degeaba e Secretarul de Stat, demnitarul, specialist, daca Secretarul General, functionarul-sef „nu vrea muschii lui sa faca nimic!” Ministrul Silaghi, speriat de DNA-ul lui Nea Traian, nu mai semneaza nici macar propriul stat de plata, noroc ca-l cunoaste lumea si-i pune salariul la plic! Nu s-au platit debite de… 5 luni, din lipsa de… proceduri (!), de parca „procedurile“ ar trebui sa le faca mama lui Zamolxe, nu tot armata de funtionari a Generalului-Secretar! Nici o cofinantare, nici un proiect, publicitate mai de loc!
Normal, cine nu munceste nu greseste!… vorba procurorilor de la DNA.
Ce-o avea tarisoara noastra, de parca e blestemata cu asemenea nefericiti si nefericiri? Cand o sa avem si noi demnitari specialisti, puternici, cu responsabilitate, care sa conduca, nu sa fie condusi?
Unde sa ne mai integram, ca in U.E. suntem? Poate in America!
Source: Saptamana Turistica

EN RO