Grupul Nordis are in plan sa deschida mai multe hoteluri in Romania

Grupul imobiliar Nordis, care construieste cel mai mare hotel din Romania, Nordis Mamaia, cu 730 de camere clasificate la 5 stele, si-a propus ca in 5 ani sa devina cel mai mare operator de pe aceasta piata, urmand sa dezvolte hoteluri in diverse zone din tara care sa cumuleze mai mult de 6.000 de camere.

Hotelurile urmeaza sa fie vandute camera cu camera fie persoanelor fizice, fie firmelor care urmeaza sa primeasca in fiecare an, drept chirie, o suma de 7% din valoarea totala investita in cumpararea camerei respective.

Primul proiect hotelier al grupului, Nordis Mamaia, include 700 de apartamente de vacanta si un hotel de 5 stele cu 730 de camere, cel mai mare din Romania. Proiectul va fi finalizat anul viitor, investitia totala ridicandu-se la peste 80 mil. EUR.

Emanuel Postoaca a gandit hotelul ca un vehicul financiar, toate camerele fiind de vanzare si urmand sa le asigure cumparatorilor un randament de 7%. Practic, cumparatorul achizitioneaza o camera de hotel cu 80-100.000 de euro, are voie sa stea gratuit acolo o saptamana, iar in restul perioadei camera este operata de grupul Nordis.

Hotelul va fi finalizat anul viitor, fiind deja semnate antecontracte de cumparare pentru 90% dintre camerele de hotel.

Puse in vanzare de 2 ani, viitoarele camere din Nordis Mamaia au fost vandute, paradoxal, mai bine anul acesta, in pandemie.

Hotelul va avea un spa de 3.200 mp, 6 sali de conferinta, 9 restaurante, cinematograf, loc de joaca pentru copii si plaja proprie.

Nordis urmeaza sa inceapa constructia si a celui mai mare hotel din Sinaia, tot de 5 stele, cu 240 de camere si 70 de apartamente rezidentiale. Investitia este estimata la 35 mil. EUR, incluzand terenul, constructia, utilarea hotelului, spa etc

Postoaca a precizat ca si acest are un grad de promisiuni de vanzare de peste 70%, chiar daca nu a fost inca demarata constructia lui.

Acestuia i se va adauga un hotel in Brasov, pe drumul spre Poiana, si un alt hotel a carui constructie va incepe in primavara, in zona de nord in Bucuresti, pe un teren cumparat deja de Nordis. Hotelul va fi clasificat la 5 stele, va avea 110 camere si va necesita o investitie de 25 mil. EUR.