Grupul hotelier Bacolux a încheiat anul 2022 cu venituri de 10 milioane euro

Grupul hotelier Bacolux, controlat de fraţii Marius şi Florin Băzăvan, din care fac parte hotelurile Diana şi Afrodita din Băile Herculane, a încheiat anul trecut cu venituri de 10 mil. EUR, ceea ce înseamnă o creştere de aproape 50% faţă de anul anterior.

Creşterea a fost susţinută şi de hotelul Bacolux Koralio deschis la Eforie Nord, în vara anului trecut. Lanţul hotelier a investit 7 mil. EUR în fostul hotel Hefaistos, care a fost reclasificat de la 2 stele la 4 stele şi trecut sub umbrela Bacolux. Hotelul are 212 camere, un restaurant cu peste 400 de locuri şi trei săli de conferinţă.

Pentru anul acesta, grupul hotelier are în plan un proiect de eficientizare energetică, cât şi renovarea unor restaurante, recepţii sau a facilităţilor de cazare din hotelurile Bacolux. Bugetul investiţiilor pentru anul acesta se ridică la peste 2 mil. EUR.

Lanţul Bacolux cuprinde hotelurile Craioviţa Hotel&Events de 3 stele din Craiova, Bacolux Afrodita Resort&Spa şi Bacolux Diana Resort din Băile Herculane, dar şi hotelul din Eforie Nord. Grupul a fost înfiinţat în 1994 ca afacere de familie. Primul hotel deschis a fost cel din Craiova, ulterior a fost preluat şi redeschis hotelul din Băile Herculane, în 2011, şi apoi a urmat hotelul Afrodita.