Grupul finlandez Hesburger intră pe piaţa locală cu un restaurant la Râmnicu Vâlcea

Lanţul de restaurante de tip fast-food Hesburger deschide un prim restaurant în România în oraşul Râmnicu Vâlcea şi își propune zece localuri în primul an de activitate. Pentru piaţa autohtonă, compania a alocat un buget de investiţii de peste 8 mil. EUR.

Hesburger este un lanţ de restaurante originar din Finlanda, o afacere de familie cu prezenţă în Finlanda, ţările baltice – Letonia, Lituania şi Estonia -, Germania, Ucraina şi Bulgaria şi cu un total de 470 de unităţi.

Businessul Hesburger, lansat acum mai bine de 50 de ani, intră pe plan local cu o unitate în Shopping City Râmnicu Vâlcea, e vorba de un restaurant de 80 mp ce a necesitat o investiţie de 300 mii EUR.

”Am decis să intrăm pe piaţa din Romania în urma unei analize amănunţite a pieţei locale şi credem în potenţialul de dezvoltare de aici. Avem o experienţă solidă de expansiune în regiune, în special în ţările Baltice şi în Bulgaria. În prezent, avem discuţii pentru locaţii noi în diferite oraşe din România, printre care şi Bucureşti. Ne propunem să deschidem 10 noi restaurante Hesburger la nivel naţional în primul an, în urma unor investiţii de peste 8 mil. euro”, afirmă Ieva Salmela, International Development & Marketing Director Hesburger.

Compania finlandeză a fost fondată de Heikki Salmela, împreună cu soţia sa, Kirsti Salmela, în 1966, în micul oraş Naantali.