Gheorghe Fodoreanu, propune vouchere de vacanta comune Romania – Republica Moldova

Imagine de Andrei Prodan de la Pixabay

Gheorghe Fodoreanu, propune vouchere de vacanta comune Romania – Republica Moldova, care ar asigura integrarea dintre potentialul turistic si economic al celor doua tari.

Fodoreanu a fost vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si  presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Totodata, acesta spera ca decizia privind voucherele de vacanta sa fie implementata de catre Guvernul Romaniei pe o perioada de timp lunga, de minimum 5 ani.

“Integrarea conceptului de vouchere de vacanta intre cele doua tari surori, Romania si Republica Moldova, ar putea avea doua etape. In primul rand, voucherele de vacanta emise in tara noastra sa aiba valabilitate la decontare si pentru Republica Moldova. In a doua etapa, si Republica Moldova ar urma sa introduca acest concept al voucherelor de vacanta, deci in acest caz am vorbi de un drum ceva mai lung. Cred ca printr-un dialog permanent dintre ministerele de resort ale celor doua tari, s-ar putea implementa cu rapiditate acest concept. O astfel de alianta si decizie comuna ar contribui esential la dezvoltarea relatiilor economice dintre tarile noastre”.

Potrivit acestuia, fluxul turistic dintre cele doua tari s-a dezvoltat mult in ultimii zece ani.

Potrivit lui Fodoreanu, utilizarea voucherelor de vacanta in Republica Moldova ar mari baza de structuri de cazare din cadrul programului si ar determina si cresterea numarului de turisti moldoveni care vin in tara noastra.