Familia austriacă Julius Meinl cumpără un hotel-emblemă din centrul Bucureștiului

Grupul austriac House of Julius Meinl, care deține cele două fabrici de ciocolată din România, Kandia și Heidi,  este aproape de finalizarea achiziției hotelului Ambasador, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din București.

Aceasta este cea mai mare investiție atrasă pe Bulevardul Magheru, unul dintre cele mai cunoscute din România, în ultimii 5 ani, de la redeschiderea hotelului Lido.

Grupul austriac se pregătește să investească aproximativ 35 mil. EUR în achiziția și aducerea întregului hotel la standardul de 4-5 stele.

După finalizarea tranzacției va începe, în cel mai scurt timp, procesul de remodelare, reamenajare și rebrand-uire a hotelului, urmând să fie realizate circa 130 de spații de cazare, din care 40% vor fi camere duble. Așteptările sunt ca până la finalul anului să primească de la primărie aprobările necesare realizării proiectului.

Imobilul cunoscut sub denumirea de „Hotel Ambasador” a fost privatizat în anul 1995. Ambasador SA deține jumătate din imobil, care este exploatat ca structură de primire turistică cu 99 de spații de cazare, servicii de alimentație publică și sală de conferințe, conform criteriilor de clasificare pentru 4 stele. Cealaltă jumătate este deținută de moștenitorii arhitectului Arghir Culina, cel care a proiectat și a deținut clădirea. Fiecare dintre cele două corpuri de clădire are o suprafață construită de 6.200 mp, iar amprenta la sol a fiecăruia este de 530 mp.

Julius Meinl, unul dintre cei mai mari producători de cafea premium din Europa Centrală și de Est, cu o istorie de peste 160 de ani, a intrat pe piața hotelieră în 2019 prin subsidiara sa Julius Meinl Living, prin intermediul căreia deține două proprietăți: The Julius din Praga, deschis în primăvara anului 2022, și Escala Hotel & Suites, la Budapesta, care continuă să funcționeze sub acest nume până la renovarea sa. În total, cele două proprietăți au 219 apartamente și o valoare de piață de peste 124 mil. EUR. Achiziția hotelului Ambasador este efectuată acum prin intermediul companiei cehești JM Innovative Living Management.