Fahti Taher a achizitionat 20% din titlurile companiei Orizont Turism Predeal

Omul de afaceri, Fahti Taher a achizitionat la mijlocul lunii noiembrie 20% din titlurile companiei Orizont Turism din Predeal. Titlurile au fost cumparate prin intermediul a doua tranzactii pe piata RASDAQ, in valoare totala de aproximativ 340.000 RON. Potrivit unui raport emis de compania Orizont Turism care a fost publicat pe RASDAQ, unul dintre vanzatori este Maria Dorel, care detinea 24,9% din actiuni.

Compania Orizont Turism Predeal detine hotelul Orizont din statiunea Predeal iar actionarul majoritar al companiei este SIF Transilvania, care detine peste 34,6% din actiuni. Printre actionari se mai numara societatea Quatron International, cu 26,1% si societatea Rivta Handelsges, cu aproximativ 6,9% din capitalul social al companiei.

In primul semestru al acestui an, cheltuielile companiei au crescut cu peste 55%, in timp ce veniturile au crescut cu doar 6%, rezultand pierderi de aproximativ 12,37 milioane RON, comparativ cu profitul de 10.600 RON din perioada similara a anului trecut.

Compania Orizont Turism desfasoara in prezent o operatiune de majorare a capitalului social prin aporturi in numerar in valoare de 6,9 milioane RON, actionarii inscrisi in 23 noiembrie beneficiind de dreptul de subscriere la un pret de 2,5 RON/actiune, egal cu valoarea nominala. Titlurile Orizont Turism sunt listate la Categoria Baza a Bursei Electronice Rasdaq. Ultimul transfer cu actiuni Orizont Turism a fost facut la un pret de 1,2 RON/actiune, nivel la care capitalizarea bursiera a companiei este de 1,71 milioane RON.
Source: Daily News

EN RO