Numarul cluburilor private de turism este in crestere

In tarile dezvoltate, numarul cluburilor private de turism este in crestere de la an la an.

Conceptul se defasoara astfel: o persoana sau o companie cumpara proprietati imobiliare valoroase in cele mai frumoase zone din lume, le organizeaza sub egida unui club si apoi le ofera, in sistem de time-share, celor care doresc sa aiba parte de cele mai frumoase vacante in conditii de intimitate absoluta.

Cel care a inventat conceptul de club exclusivist este Rob McGrath, directorul executiv al firmei Tanner & Haley, care ofera astfel de servicii din 1998. Din totalul pietei care este estimata la peste 1 miliard USD, companiile Executive Resort si Tanner&Haley isi impart 80% din piata.

Yellowstone Club este un club privat de schi si golf, nou aparut pe piata. Taxa de inscriere este cuprinsa intre 4 si 10 milioane USD iar clubul ofera sejururi intr-un castel din Anglia sau Irlanda, o vila in Toscana, un teren privat de golf din Scotia, precum si diverse plaje si centre de infrumusetare din toata lumea. Taxele anule pe care le va percepe clubul Yellowstone vor fi cuprinse intre 60.000 si 100.000 USD. Proprietarii clubului intentioneaza sa investeasca aproximativ 500 milioane USD in achizitionarea de proprietati super-luxoase pe tot globul, incluzand terenuri de golf, plaje, si cluburi.

Majoritatea cluburilor percep taxe de inscriere cuprinse intre 300.000 si 500.000 USD si cotizatii anuale de 10.000 – 20.000 USD.
Source: Business Magazin