Ministerul Turismului: Dezvoltarea statiunilor balneoclimaterice reprezinta o prioritate

Dezvoltarea statiunilor balneo-climaterice reprezinta una dintre prioritatile Ministerului Turismului. In acest sens a fost lansat programul de finanțare a investitiilor in turism.

Statiuni intregi sunt in paragina, complexe de sanatate stau nefolosite, desi au fost construite cu ajutorul fondurilor europene.

Desi in tara noastra se gaseste o treime din resursele balneare ale Europei, particularii considera ca este un proces anevoios infiintarea unei afaceri in acest domeniu.

Un procent de 90%  din totalul investitiilor va fi finantat de catre stat. Finantarea va fi acordata de catre Ministerul Economiei doar autoritatilor locale in urma depunerii unor proiecte pentru constructia sau transformarea unor cladiri in centre de tratament, pentru baze sportive si de agrement, sau pentru echipamente si aparatura medicala necesare tratamentelor.

Drept model exista si centre care ofera deja servicii de calitatea, avand personal calificat in acest sens. Se ofera inclusiv cazare in camere de 3 stele.

O mofeta amenajata de un locuitor din zona in curtea sa functionează de 85 de ani.