Deschiderea primului hotel spatial se va realiza in urmatorii ani

Imagine de WikiImages de la Pixabay

Proiectul primului hotel spatial apartine companiei de constructii spatiale Orbital Assembly.

Acesta are in plan deschiderea in 2025 a statiei spatiale Pioneer Station cu 28 de locuri si

Voyager Station care ar avea o capacitate de cazare de 400 de locuri si ar urma sa functioneze din 2027.

S-a vorbt despre conceptul care ar urma a fi plasat pe orbita si ar cuprinde in jur de 20 de module, asemanatoare unor vile conectate prin lifturi sub forma de tuburi, de acum 3 ani.

Cele doua statii spatiale pentru turisti vor avea forma unei roti care va orbita în jurul Pamantului asigurand gravitatia in interior. Ele vor cuprinde spatii de cazare pentru turisti si birouri sau facilitati de cercetare, ce vor putea fi inchiriate de agentii spatiale.

Pe termen scurt obiectivele Orbital Assembly vor putea fi realizate in functie de finantare.

Interioarele hotelului spatial vor fi similare cu cele din hotelurile de pe Pamant. Pe statia Voyager se vor proiecta un spa, restaurante, sali de fitness, sali de concerte, un cinematograf si locuri de relaxare cu privelisti deosebite catre planeta noastra.

Acest concept a fost inspirat din desenele unui inginer aerospatial, Wernher von Braun , care a avut contact cu tehnologia rachetelor atat in Germania, dar si in SUA.

Astfel hotelul  spatial urma sa se numeasca Stația Von Braun.

Scopul hotelului spatial este conform Orbital Assembly de a crea un spatiu de vis pentru turisti, dar si un spatiu spatial de afaceri cu birouri, spre deosebire de Statia Spatiala Internațională (ISS) considerata a fi loc de munca si cercetare care deja a primit cu mai mult de 10 ani in urma primul turist spatial.

In legatura cu gravitatia, directorul operational al Orbital Assembly a specificat faptul ca pentru spatiile in care se va se manca si se va bea stand asezati, precum si in zona de dusuri va exista gravitatie artificiala, dar in restul spatiilor se vor regasi situatii specifice spatiului care vor da prilejul unui nou mod de distractie .