David Contant, Executive Chef la hotelul Crowne Plaza a castigat premiul „Bucatarul de aur al Bucurestiului”

Concursul „Bucatarul de aur al Bucurestiului” a fost castigat de David Contant, Executive Chef  la Crowne Plaza Bucharest Hotel.

Concursul de gastronomie a fost organizat de Centrul de Invatamant Turistic si Federatia Bucatarilor din Romania, cu sprijiul  Ministerului Turismului si al primariei municipiului Bucuresti, iar tematica acestuia a fost “Gastronomie romaneasca moderna – Regandim traditia”.

Concurentii Executive Chefs de la Grand Hotel Continental, Festival 39, InterCcontinental, Crowne Plaza Bucharest Hotel, Howard Johnson Grand Plaza si JW Marriott Bucharest Grand Hotel au fost jurizati de bucatari si specialisti si industria ospitalitatii cu experienta in acest domeniu, presedintele juriului fiind renumitul si experimentatul bucatar olandez Wynand Vogel.

Scopul acestui concurs a constat in alegerea celui mai fin gastronom din capitala, dar a avut totodata si o latura umanitara. Locurile la mese au fost vandute ambasadorilor si reprezentantilor misiunilor straine in Romania, iar suma obtinuta a fost folosita pentru a finaliza lucrarile la Sectia de Chirurgie destinata copiilor cu probleme cardiace din cadrul Spitalului Maria Sklodowska Curie.

Manifestarea va avea un caracter permanent, dorindu-se sa devina un mod de ierarhizare a localurilor din Bucuresti, iar titlul de „Bucatar de aur” sa fie o recunoastere oficiala a talentului si capacitatii creatoare a celui care il castiga.

Source: Crowne Plaza

EnglishRomanian