SIF Transilvania continua investitiile in modernizarea hotelurilor din portofoliu

SIF Transilvania intentioneaza sa vanda mai multe hoteluri de 2 stele pe care le detine pe litoral si nu are in vedere investitii noi in acest sector, ci doar finalizarea proiectelor incepute, societatea urmand sa-si orienteze fondurile spre alte domenii, cum ar fi cel financiar-bancar sau industrial.

Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania, a precizat ca, in cazul in care activele de 2 stele nu se vor vinde, acestea vor fi demolate, compania alocand spatiile altor constructii. SIF Transilvania va incerca sa creeze centre de relaxare la standarde ridicate, pentru a-si putea selecta clientii, a mai precizat Fercala.

In prezent, SIF Transilvania deruleaza investitii de aproximativ 75 milioane EUR pentru reabilitarea hotelurilor din portofoliu. Fercala a declarat ca in acest an compania a investit aproximativ 20 milioane EUR in lucrari de modernizare, iar pentru anul viitor este alocata aceeasi suma.

In statiunea Tusnad se renoveaza hotelul Oltul, iar peste 2 ani compania va demara lucrarile de reabilitare a hotelului Tusnad. De asemenea, se afla in lucru hotelurile Caprioara si Bradul, ultimul fiind aproape finalizat, iar anul viitor vor fi gata lucrarile de modernizare de la Buzias. Pe litoral va fi modernizat doar hotelul Narcis, a precizat Fercala.

Printre alte active aflate in modernizare se numara si hotelul Orizont din Predeal, care va fi reclasificat la 4 stele si un complex de agrement din Baile Felix.

Fercala a declarat ca SIF Transilvania incearca sa transforme statiunile balneare in centre de divertisment pentru turistii tineri si sa separe complet acest segment de tratamentul balnear. In acest sens, compania aloca 22-24 milioane EUR pentru reabilitarea unui complex de agrement din statiunea Baile Felix, care ar putea fi finalizat pana la sfarsitul lunii august 2010.

De asemenea, SIF Transilvania deruleaza studii de reabilitare pentru statiunea Oglinzi din judetul Neamt.

In primul semestru al acestui an, compania a inregistrat un profit de 109,8 milioane RON, in crestere cu 46% fata de perioada similara din 2008.

Source: Curierul National