Crama Mircești, numită şi „Mica Toscană” din Republica Moldova

Vizitatorii cramei Mircești pot descoperi tradițiile vinicole locale și conacul, cunoscut ca „Mica Toscană” din Moldova.

Crama Mircești a devenit o atracție turistică pentru cei care ajung la Ungheni,  în spatele acestei vinării este Arcadie Foșnea, un antreprenor care a studiat în Occident, iar acum exportă vinul fabricat la Mircești în România, Canada, China și Japonia.

Plantațiile cu viță-de-vie ale cramei se întind pe 15 ha, iar suprafața complexului turistic cuprinde 250 mp. Crama dispune de 13 camere de hotel pentru turiștii dornici să evadeze într-o oază de relaxare.

Pentru promovarea turismului din regiune, compania a beneficiat în 2021 de un suport financiar în valoare de 30 mii EUR în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF.

Grantul obținut, precum și contribuția proprie a fost direcționată pentru dotarea a opt camere de hotel cu mobilier, tehnică sanitară și climatizoare.

A fost procurat echipament pentru stația de epurare a apelor reziduale și utilaj agricol pentru podgorii. Ca urmare a implementării proiectului investițional, au fost create cel puțin cinci locuri noi de muncă.

Crama Mircești este o afacere locală, unde activează aproape 40 de locuitori din satul Mircești și localitățile învecinate, ca angajați de bază și sezonieri.