Cosmin Pestesan este noul director general al CNAB

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, CNAB, care administreaza cele doua aeroporturi din Bucuresti, are un nou consiliu de administratie si un nou director general, a anuntat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Catalin Drula.

Astfel, Cosmin Pestesan, director al Directiei Siguranta si Calitate in cadrul ROMATSA, in varsta de 39 de ani, a fost numit director general la CNAB.

El a mai fost director general al CNAB intre iulie-noiembrie 2016. A fost totodata director in cadrul Ministerului Transporturilor intre noiembrie 2016 si ianuarie 2017.

CNAB a anuntat ca, in 2020, a inregistrat pe cele doua aeroporturi un trafic aerian de 4,46 milioane pasageri, in scadere cu aproape 70% fata de 2019, si 67.696 de miscari de aeronave (aterizari si decolari), in scadere cu 53% fata de anul anterior. Pierderile inregistrate de companie anul trecut se ridica la 120 mil. RON.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) a primit Certificatul de Acreditare pe linie de sanatate si siguranta din partea Consiliului International al Aeroporturilor (Airport Council International – ACI World). Acreditarea s-a efectuat in urma evaluarii in detaliu a masurilor luate, pe linie de sanatate si siguranta pentru pasageri si angajati, pe AIHCB.

EN RO