Conflictul din Ucraina afecteaza sectorul turistic din Romania

Imagine de junghuck ko de la Pixabay

Conflictul de la granitele Romaniei afecteaza atat hotelierii, cat si agentiile de turism.

Incertitudinea este cuvantul de ordine in ceea ce priveste turismul la noi in tara in perioada imediat urmatoare. Croazierele in Marea Neagra ar putea fi blocate, iar strainii care au ajuns in tara noastra in ultimele 5 zile spun ca au fost cat pe ce sa-si anuleze vacanta.

Corina Martin, presedintele Asociatiei Patronale RESTO Constanta a declarat „Nu ne putem gandi la sezonul de vara, asteptam cu totii ca situatia sa reintre in normal. Momentan, tour operatorii nostri spun ca nu au fost inregistrate anulari, dar situatia se poate schimba de la o zi la alta.”

Cei mai multi turisti ar trebui sa ajunga la mare in minivacanta de Paste si de 1 Mai. Turistii straini vin pe litoral in mod special pentru festivalul de muzica electronica care ar urma sa aiba loc in perioada 28 Aprilie- 4 mai, la care se asteapta sa fie nu mai putin de 15.000 de participanti.

Strazile din centrul vechi, pline altadata de sute de turisti straini sunt acum pustii. Lipsa de vizitatori se resimte si in restaurante, unde abia daca se mai ocupa cateva mese.