Compania care administreaza complexul Therme a inregistrat o cifra de afaceri de circa 9 mil. RON, in 2018

Compania Therme Nord Bucuresti, care detine si opereaza aquapark-ul cu acelasi nume din Balotesti, si-a majorat substantial profitul anul trecut, triplandu-si practic castigul net comparativ cu 2017, de la 2,8 mil. RON la 8,9 mil. RON, dupa pierderile de circa 20,3 mil. RON din 2016, primul an de functionare.
In februarie 2017, principalul asociat al companiei BSH Geothermie din Sibiu, care controleaza Therme Nord Bucuresti, a decis sa se retraga din societate si sa-si vanda participatia de peste 50% din capital detinuta la companie celui de-al doilea asociat ca importanta, firma germana STL Beteiligungs-AG, contra sumei de peste 2,2 mil. EUR.
Astfel, cetateanul german Johann Thaddäus Spegel, in varsta de 89 de ani, si-a cedat intreaga participatie de 50,4% din capitalul BSH Geothermie unui alt asociat la companie, firma germana STL Beteiligungs-AG. Cesiunea s-a facut la valoarea nominala a detinerii, in suma de 2.217.600 EUR.
In urma tranzactiei, STL Beteiligungs-AG si-a majorat participatia la BSH Geothermie la 99,9% din capital. Restul de 0,1% a ramas in posesia celuilalt asociat, firma Geothermie Nord SRL, detinuta de sibianul Robert Hanea si administrata de un alt sibian, Stelian Iacob.
BSH Geothermie detine 73,5% din firma Therme Nord Bucuresti SRL, care opereaza aquapark-ul Therme Balotesti, celalalt asociat fiind compania austriaca A-Heat Allied Heat Exchange Technology AG cu 26,5%.

Source: Profit

EN RO