Compania aeriană HiSky va avea zboruri directe către SUA

Departamentul Transporturilor din SUA a acordat companiei HiSky Permisul de Operator Străin de Transport Aerian, după parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de verificare și autorizare.

Astfel, compania aeriană HiSky devine singura companie aeriană din România care deține dreptul de a opera zboruri regulate, de pasageri, din Europa, către orice destinație din Statele Unite ale Americii.

După obținerea autorizării, HiSky se pregătește să lanseze primele curse directe peste ocean, cu plecare din România, după mai mult de 20 de ani.

Aparatul de zbor, Airbus A330, a fost vopsit în culorile companiei, la o bază de întreținere din Irlanda, și poartă înmatricularea YR-KID.

Odată cu recepționarea celei de-a opta aeronave din flotă, HiSky ajunge la o capacitate de peste 1500 de locuri. În primăvara acestui an, compania aeriană a achiziționat alte două aeronave noi, Airbus A321 neo LR, cu o autonomie de zbor de 7.400 km.

În sezonul de iarnă, HiSky operează zboruri regulate și cu conexiune de pe aeroporturile din București, Cluj Napoca, Iași, Baia Mare și Chișinău, către 26 de destinații domestice și internaționale.