Christian Tour deschide o agentie la Londra si lanseaza firma Memento Bus

Cristian Pandel, proprietarul agentiei de turism Christian Tour, deschide un birou si la Londra, dupa ce in ultimul an a deschis agentii in Polonia, Ungaria, Serbia si Republica Moldova.
In paralel, Pandel lanseaza si o firma de transport cu autocarul – Memento Bus – care va opera curse intre Romania si Grecia, Turcia, Austria sau Bulgaria.
Memento Bus va fi primul „smart cost bus” din Romania, cu un sistem de functionare similar operatorilor aerieni low-cost.
Asa cum se intampla in cazul companiilor aeriene, in special la cele low-cost, preturile biletelor de autocar nu vor mai fi fixe, ci se vor schimba in functie de destinatie, de momentul achizitiei si data plecarii. Conceptul exista deja in Polonia si Germania, iar pe piata din Romania este o premiera.
Primele curse, catre mai multe destinatii simultan, vor fi din 15 martie, iar biletele vor fi puse in vanzare pe 1 martie. Biletele pentru autocar pot fi cumparate online si ulterior prin SMS.
In urmatorii 3 ani, ntreprenorul vrea sa transporte 4 milioane de pasageri cu autocarele Memento Bus, pentru acest lucru, flota Memento Bus va creste de la 25 la 80 de autocare pana in 2019.
Memento Group of Companies, cum se numeste societatea care reuneste birourile Christian Tour din peste 10 tari, are sediul central la Londra. Din grup fac parte si Memento Turcia, Memento Spania si o divizie hoteliera sub brandul Memento Hotels, carora li se alatura acum si compania de transport turistic Memento Bus.
In 2015, Christian Tour a inregistrat o cifra de afaceri de 60 mil. EUR, in crestere cu 16% fata de rezultatele obtinute in 2014.

Source: Capital

EN RO