Cele doua ramuri ale lantului hotelier Hilton ar putea fuziona

Hilton Hotels Corporation, care conduce hotelurile din Statele Unite a propus la sfarsitul saptamanii trecute companiei britanice Hilton Group preluarea diviziei de hoteluri, pe care aceasta le detine in afara Statelor Unite ale Americii.

Intr-un comunicat de presa al Hilton Group, se precizeaza faptul ca aceasta a primit o oferta din partea Hilton Hotels Corporation pe care o studiaza. Potrivit evaluarilor analistilor din domeniu, hotelurile detinute de catre Hilton Group din Marea Britanie valoreaza peste 3,2 miliarde de lire sterline.

Cele doua companii au inceput sa lucreze ca entitati diferite atunci cand Hilton Hotels Corporation a separat afacerile din afara Americii in anul 1964. In 1987 compania Ladbrokes a cumparat afacerea Hilton din strainatate si in 1999 a denumit-o Hilton Group.

Cele doua companii au fost de acord ca sa adopte aceleasi strategii de marketing si aceleasi carduri de beneficii abia la inceputul anilor `90.

Hilton Group detine peste 400 de hoteluri operate sub brandurile Hilton, Scandic, Conrad si divizia Ladbrokes de jocuri de noroc. Hilton Hotels Corporation detine sau administreaza peste 2.300 de hoteluri sub brandurile Hilton, Conrad, Doubletree, Embasy si Hampton.
Source: Averea