Turismul din Delta Dunarii are de suferit de pe urma gripei aviare

Presedintele complexului Cormoran din Delta Dunarii, Cornel Gaina, a declarat ca toti clientii inregistrati pentru luna octombrie care se ridicau la 1.300, au anulat rezervarile facute.

In acest an, Cormoran a investit in extinderea capacitatii de cazare, in constructia unei piscine si a unui centru de agrement 1,2 milioane de euro. Pana sa se zvoneasca despre gripa aviara, Cornel Gaina estima o crestere de 20-30% a gradului de ocupare la sfarsitul sezonului.

Delta Dunarii era punctata ca una dintre zonele turistice cu cel mai mare potential pentru urmatorii ani iar in acest an in zona au fost initiate cateva investitii in proprietati hoteliere.

Presedintele agentiei de turism Happy Tour, Nicolae Demetriade, a declarat ca, turistii au inceput sa evite Romania ca destinatie. Nici turistii straini si nici cei romani nu mai fac rezervari pentru Revelion. Acesta a mai declarat ca pana in vara lui 2006 nu se poate da un pronostic cu privire la relansarea sezonului. Agentia de turism Happy Tour are o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro pe an.

Purtatorul de cuvant al ANAT, Traian B?dulescu, a declarat ca incoming-ul va fi afectat pe termen scurt, mai ales in Delta Dunaii iar pe termen mediu si lung situatia se va redresa si turismul va continua sa se dezvolte daca reactiile autoritatilor vor fi prompte.
Source: Ziarul Financiar