Castelele din România unde există locuri de cazare

Castelele din România unde există locuri de cazare sunt:

  • Castelul Haller. Se află la 22 de km de Târgu Mureș și a fost construit în secolul al XVII-lea în stil clasicist baroc. Clădirea care prezintă 14 camere, dintre care un apartament și 13 camere duble, toate amenajate cu mobilier în stil vechi, a fost renovată în anul 2012.
  • Castelul Hotel Daniel. Se află în comuna Tălișoara, din județul Covasna și a fost construită la începutul anilor 1600, în stil renascentist. Prezintă 20 de camere, fiecare cu design propriu.
  • Castelul Mikes. Se află la aproximativ 6 km de Covasna și a fost construit în secolul al XVI-lea, în stil unguresc. Clădirea are 9 camere disponibile pentru cazare, fiecare având tematică unică, păstrând însă farmecul medieval al locului.
  • Castelul Știrbey. Se află în Sinaia și a fost construit între anii 1874 și 1875. Proprietatea prezintă 6 camere ce pot fi oferite spre cazare, toate aflându-se la etaj și fiind amenajate în stil art-deco.
  • Castelul Lupilor. Se află în satul Chimindia, din județul Hunedoara, și a fost construit pe la jumătatea secolului al XIX-lea. Clădirea prezintă 13 camere ce pot fi închiriate în regim hotelier, opt dintre ele fiind tematice. Prețul pentru o noapte petrecută aici variază în funcție de camera aleasă, cel mai mic fiind de 200 de lei.
  • Castelul Bethlen-Haller. Se află în localitatea Cetatea de Baltă, din județul Alba, pe malul Târnavei Mici, și a fost construit între anii 1560 și 1624. Camerele de aici – 4 în turnurile castelului, 7 în spațiile amenajate în fostele grajduri – pot fi rezervate doar de grupuri de turiști.
  • Castelul Templul Cavalerilor. Se află în rezervația naturală Cheile Vălișoarei, din județul Alba. Este vorba despre o arie protejată. Clădirea prezintă 20 de camere.
  • Castelul regal de vânătoare de la Lăpușna. A fost construit în anul 1933 și prezintă 40 de camere disponibile pentru închiriere în regim hotelier. Opt dintre ele au trei stele și prezintă pat dublu. Alte 13 dintre încăperi au câte două stele. Inclusiv camera regală se poate oferi spre cazare aici.