Cabana Caraiman din Bucegi a fost cumpărată de un român

Alexandru Tomescu renumitul violonist român, a cumpărat cabana Caraiman din Bucegi, pe care dorește să o restaureze și să o reintroducă în circuitul turistic.

Cabana Caraiman din Bucegi, aflată în paragină de mai mulţi ani, a fost scoasă la vânzare în urmă cu 3 ani, iniţial pentru circa 200.000 de EUR. Fostul proprietar, un cetăţean britanic care o deţinea de 16 ani, nu a găsit atunci un cumpărător.

Pasionat de drumeţiile montane şi membru al Clubului Alpin Român, violonistul Alexandru Tomescu timp de şase luni, prin intermediari, a negociat cumpărarea cabanei. Preţul final a fost mai mic decât cel de pornire.

Acum, proprietarul plănuieşte restaurarea cabanei, care ar urma să reintre în circuitul turistic şi să ofere adăpost celor care se încumetă să ajungă în zonă.

Cabana a fost construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 m, în zona platoului Bucegilor. De pe terasa acesteia pot fi admirați versanții Caraimanului și Jepii Mici, stațiunea Bușteni, Munții Baiului, Munții Ciucaș și în zilele senine Munții Siriu.