Au fost obținute toate autorizațiile pentru primul hotel zgârie nori din România

Omul de afaceri craiovean care deţine brand-ul tâmplăriei PVC, QFort, Ștefan Cherciu, patronul Casa Noastră, a obținut certificatul de urbanism pentru construirea primului zgârie-nori din țara noastră. Este vorba despre un hotel care urma să aibă 27 de etaje, o seră cât și o parcare subterană pe cinci niveluri. Clădirea va urma să aibă o înălțime de 115 m.

Mai precis, acesta ar trebui să fie construit lângă Hotelul Ramada și va avea o înălțime de 115 m.

Terenul unde hotelul ar urma să fie ridicat se află în Craiova pe strada Ștefan cel Mare, dar are ieșire și pe strada Păltiniș. Suprafața totală a clădirii ar urma să fie de 2.579 mp, iar pe lângă hotelul care se va deschide aici, va mai exista și o clădire de birouri, cât și un subsol cu cinci nivele.

Regimul de înălțime al noii clădiri urmează să se limiteze la P+2, pentru cel puțini 20 m din adâncimea edificabilului. Certificatul primit la acest moment de către omul de afaceri din Craiova se referă la aprobarea activităților de construcție a noii clădiri.

„Regimul de înălțime către strada Păltiniș se limitează la P+2 pe cel puțin 20 m din adâncimea edificabilului – conform aviz M.D.L.P.L. iar locurile de parcare se vor asigura conform R.G.U. pentru clădiri administrative la cele 5 subsoluri propuse. În calcul s-a luat și 20% supliment de locuri de parcare, conform R.G.U. pentru vizitatori. Accesul auto în parcarea subterană va fi asigurat din strada Ștefan Cel Mare”, este specificat în certificatul de urbanism.